Social Video Marketing voor meer engagement

Facebook en Twitter strijden met elkaar als het gaat om social video marketing. Vine, een dienst van Twitter en Instagram video, de video dienst van Facebook hebben beiden een platform voor korte video’s die uw merk in een paar seconden een gezicht geven. Ideaal in een tijd waarin consumenten, online opinieleiders en redacties steeds minder tijd hebben. Social content komt in kant-en-klare brokken vanuit alle hoeken op ons af.

Creëer meer engagement en bereik bij volgers. Onderzoek wijst uit dat social video’s makkelijker worden gedeeld. De integratie met Facebook en Twitter zorgt hiervoor en binnen no-time bereikt u een groot publiek. Een unieke kans om de doelgroep aan te spreken met bewegend beeld, zonder te veel tijd kwijt te zijn aan filmen en monteren. Door de laatste update is het zelfs mogelijk bestaande video’s te uploaden op Instagram.

Kort of lang?

Waar YouTube zijn populariteit te danken heeft aan bijzondere filmpjes van maximaal 10 minuten bekijken volgers beelden van social video’s slechts in enkele seconden. Is dat voor merken een beperking? Juist niet! Volgers zijn meer geneigd op play te drukken en de hele video uit te kijken. Een mooie kans om in het hoofd en hart van de consumenten te komen met videocontent die blijft hangen, relevant en opvallend is. Probeer niet een hele campagne in één korte video te stoppen, maar geef een kijkje in de keuken en verwijs naar andere media.

Actualiteit

Spreek niet alleen een nieuwe doelgroep aan en verhoog engagement onder fans, maar krijg ook interessantere user generated content om door te plaatsen op eigen kanalen. Vooral door in te springen op de actualiteit verhogen merken en organisaties de kans op meer aandacht. Denk aan een koffiefabrikant die tijdens de ochtendspits de making-of van een latte macchiato online zet of een restaurant die met een smakelijke video laat zien wat er vanavond op het menu staat.

Ervaring en kennis

KnowHowww beheert voor verschillende klanten de social video marketing. Doordat onze medewerkers ervaring hebben met het maken van interessante video’s, ontstaat meer bereik en engagement.  Wilt u ook meer bereik en engagement binnen uw doelgroep? Neem contact op met ons voor advies, training of volledige online marketing door ons.

Albert Cuyp

 

d’Azur Amsterdam

Neem contact met ons op!
020 261 0 262

Yihay! Uw bericht is verzonden.

Oei! Er klopt iets niet.